LOOK.LOVE.FEEL

with love...how to order??

Saturday, February 12, 2011

GOOD NEWSSSSSSS

HYE ALL, NOW YOU CAN ORDER YOUR KURTIS , BLOUSE OR BAJU KURUNG BY CHOOSING THE FABRICS GIVEN.IT CAN BE SPECIALLY CUSTOM MADE FOR YOU..
HERE ARE SOME OF THE SAMPLES FOR THE ENGLISH COTTON MATERIALS.


KHUPUKUPHU FOR WHI


AZIZAH ARIFIN AND IRIN PUTERI IN KUPHUKUPHU KURTIS

MINTAK MAAF TAK TAHU KENAPA GAMBAR NI TAK BOLEH ROTATE

JUMP SUIT SKIRT

HYE SEMUA..


DENGAN MENGGUNAKAN FABRIK YANG LEBIH ELASTIK, BUAT PENGGEMAR FESYEN.KHUPUKUPHU HADIR DENGAN SATU LAGI REKAAN "JUMPSUIT SKIRT YANG SESUAI UMTUK DIGAYAKAN OLEH MEREKA YANG BERTUDUNG MAHUPUN TIDAK.
GAYA HOODIE YANG TRENDY, DENGAN POTONGAN SERONG PADA PERINCIAN KAIN, MENJADIKAN PEMAKAINYA NAMPAK LEBIH LANGSING DAN MENAWAN.

DATANG DALAM SAIZ XS, S, M DAN L
HARGA - RM 129
WARNA HITAM.

Perjalanan.......

 " A journey"...satu  perjalanan ...


Setiap hari dari saat kita membuka mata hinggalah ke detik terakhir sebelum kita melelapkan mata untuk tidur, terlalu banyak perkara yang pasti kita fikirkan.Dari perihal peribadi, insan yang yang rapat, keluarga, pekerjaan dan sebagainya.

Sebagai insan biasa, adakalanya kita terlupa tentang mcm2 perkara yang pernah kita lalui dan alami.Saat suka dan duka, susah dan senang serta mcm2 perkara lagi.

Ada yang satu ketika dahulu susah, kini senang dah lupa akan asal usulnya.Lupa kan keluarga, lupa jasa ibu dan bapa.Ada pula yang satu ketika dahulu, sewaktu saya kenali sangat senang hidupnya, tetapi kita kembali mendaki mencari semula kekayaan yang telah ditarik kemabli.HIDUP.... kan pasti ada pasang surutnya.Segalanya terpulang bagaimana caranya untuk kita mengemudi 'PERJALNAN' itu.

Teringat akan cerita seorang rakan yang sering mengadu tentang nasibnya.Mendengar ceria dia bercerita bagaimana bahagianya dirinya di temukan dengan suami yang cukup mencintainya dan mempunyai keluarga bahagia, Dengan seorang cahaya mata.Rezeki baginya alhamdulillah.

Selesai si polan bercerita, seoang lagi rakan menagisi nasib diri bercerita  tentang betapa sibuk suaminya bekerja sehinggakan dia terpaksa bekorban pelbagai perkara demi keluarga.Meskiipun di limpahi harta....Tiada  bahagia, akhirnya berpisah jua.

Ada pula rakan yang mungkin tidak sekaya rakan yang lain, hidup sederhana, tetapi bahgai dengan keluarga kaya dengan cinta dan kasih sayang.

Pelbagai cerita dengan pengalaman dan kisah hidup "orang lain" yang berpeluang saya dengari dan jadikan ikhtibar.Membuatkan saya berfikir dan melihat pada diri saya sendiri.Kadang- kadang terlalu banyak perkara yang saya fikir dan pertikaikan dengan diri sendiri, hinggakan adakalanya saya rasa  agak terlalu emosi dan keterlaluan.Nauzubillah....saya sepatutnya bersyukur dengan apa yang saya miliki sekarang ini.Hidup ini satu perjalanan yang panjang, ada pasang surutnya......

Yang pasti, dalam hidup ni, Ada hari kita di atas, ada hari kita di bawah, ada hari kita ketawa, ada hari kita berduka...ada hari kita senang dan ada harinya kita akan susah.Pernah tak anda merungut tentang hidup??mesti adakan??kan??kan?? contohnya "erghh penatttnya keje arini!!" atau, "huhhhh!!! malsnya nak masak!!!! atau "hurmmm bilalah nak kaya ni...???" ahahhahahhahah dan mcm2 lagi kan..semua ni lumrah kita sebagai manusia yang tak sempurna sekadar  ingin mengeluh tentang hidup.

Mendengar keluhan dan melihat pelbagai ragam , masalah dan perkara yang berlaku di depan mata menjadikan saya rasanya lebih matang dan bersyukur untuk meneruskan "journey" yang telah di berikan oleh ALLAH SWT ini.Bersyukur di kurniakan suami , keluarga,mertua, rakan-rakan dan followers yang sentiasa menggembirakan hidup saya.Bersyukur atas segala nikmat, rezeki, kemasyuran, kasih sayang, bakat ,dan segala2nya yang telah diberikan olehNYA.

Hidup dalam kesederhanaan adalah lebih baik dari hidup dalam dunia mimpi yang penuh khayalan.Kerna mimpi bisa memberikan kita satu cerita yang indah hari ini. Tetapi dalam s sekelip mata ia mampu mengubah mimpi indah itu menjadi satu mimpi yang ngeri.

Semoga dijauhkan segala sifat yang tidak baik dalam diri saya, dan semoga apa yang telah berlaku yang di lihat depan mata beberapa minggu kebelakangan ini, di jauhkan dari diri saya dan keluarga.Hargai setiap insan yang anda sayangi, Peliharalah "perjalanan" yang diberikan ini sebaik mungkin selagi kita masih benafas...

Perjalanan yang hanya akan terhenti di saat kita menutup mata nanti....

KHUPUKUPHU IN METRO AHAD.

Dear all,thank you for all your support.Really appreciate it!!!


I hope it is not to late for me to post this.Terlalu sibuk dengan jadual kerja yang tak menentu.
Special thanks to mummy nazira, Hiadayah and kak sue from metro, and kepada anda semua yang sngat2 baik hati menyokong saya..I LOVE U MUCCCHYY MUCHHHH!!!!!!! hahahah..and not forgetting my model ain.

Kepada anda yang banyak menghantar email dan menelefon saya..Insyaallah semuanya akan di jawab dengan secepat mungkin insyaallah.

Maafkan saya kerana ada beberapa masalah teknikal 2 minggu ini yang menyebabkan banyak perkara tergendala.


Bagi anda yang tinggal berhampiran kawasan kuala lumpur, shah alam ataupun klang, we can always meet up somewhere untuk coffee2 sambil membuat delivery baju.


Terima kasih daun keladi dan maaf sekali lagi atas segala kesulitan dan kelewatan yang berlaku.

Here are some pictures for you..

                                                  "PAPER CUTTING ON METRO AHAD"
BEHIND THE SCENE.....WEEHOOOO

                                         'Kak sue, fizasabjahan,ain,hidayah,halisajahan"

Saturday, January 22, 2011

L.O.N.G W.R.A.P.P.E.D D.E.S.I.G.N K.U.R.T.I.S.

 O.M.G!!!!

LOOK WHAT WE HAVE HERE.....
OUR DRESSY KURTIS CAN BE TEAMED WITH FORMAL PANTS AND SKIRT TO GIVE HINT OF THE EXOTIC.WITH FABRIC MADE OF COTTON, SILK CREPE AND GEORGETTE.
WE ALSO PROVIDE KURTIS WITH HANDMADE EMBELLISHMENT SUCH AS BEADS, ORNAMENT , STONES,SEQUINS AND EMBROIDERY UPON REQUEST.THEN U WILL AMAZE ON WHO WOULD THINK ONE CAN CREATE SO MANY UNIQUE PATTERNS USING THE SAME ACCESSORIES.
WHERE TO WORE ?? U CAN WEAR TO THE OFFICE WITH PALLAZZO PANTS, CHICKY STYLE WITH LENGGINGS OR U CAN WEAR IT CASUALLY WITH BELL-BOTTOM OR SKINNY JEANS TO ALL KIND PARTIES.OR,  U ALSO CAN WEAR IT WITH LONG SKIRT AND OF COURSE WE CAN MAKE IT FLATTERING MATERNITY WEAR TOO.

COLOUR - KHAKIS, BLACK N WHITE, RED
SIZE- XS, S, M, L,XL
PRICE - RM 89.90(INCLUDING POSTAGE FOR SEMENANJUNG MALAYSIA)

MAD ABOUT PALAZO


GOOD MORNING EVERYONE, MAY U HAVE A GOOD DAY AHEAD.DONT WORRY ABOUT WHAT TO WEAR TODAY..I'LL GIVE U SOME IDEAS ON HOW TO MIX AND MATCH.IT'S JUST A HUMBLE THOUGHT..DAAAA...

WIDE LEG PALAZZO PANTS ARE PERFECT FOR THOSE WHO LOVES TO TRY SOMETHING NEW AND TO BE DIFFERENT FROM OTHERS.THIS WIDE LEG PANT WILL MAKE ANY OUTFIT A SENSATION.THE STYLE HAS LEGS WIDE ENOUGH TO SEEM LIKE A FULL SKIRT.
THE PANTS RIDE LOW ON THE WAIST WITH A BAND AROUND THE WAIST AND BELT LOOPS.U CAN WEAR IT DAY OR NIGHT.WEAR IT WITH KURTA. PLAIN SHIRT OR  KEBAYA TO THE OFFICE,  OR IF YOU WANT SOMETHING HOT AND SEXY, WEAR IT WITH THE STRAPLESS SEQUIN TUBE TOP FOR A GREAT PARTY LOOK.

SIZE - FREE SIZE ( XS,S,M,L)
 XL, XXL ARE CUSTOM MADE TO ORDER  WITH NO EXTRA CHARGE.
COLOUR - BLACK, GREY, RED, ELECTRICK BLUE ( U CAN REQUEST ANY COLOUR U WANT AS WELL)
PRICE - RM 79.90
MATERIAL - GOOD QUALITY LYCRA.
++++ WE DO PROVIDE PALAZZO FOR MATERNITY AS WELL.


"me wearing the palazzo while inte rviewing dato jimmy choo"



                                                  'rena whi host wearing khupukuphu palazzo"

 
  "as seen on metro ahad.model are wearing long kurta with palazzo"
      

Alhamdulillah

Alhamdulillah syukur kepada ALLAH yang memberikan segala nikmat dan limpah kurnia kepada kita semua.Member nafas agar kita hidup sehari lagi di muka bumi ini dan  di atas segala rezeki yang di curahkan.ALHAMDULILLAH sekali lagi.

Baru- baru ini, bertempat di MAYFAIR PAVILLION, berlangsung majlis bersama media secara kecil-kecilan sempena tahun kedua fiza memperbaharui kontrak bersama mereka.Walaupun secara tidak langsung, ini adalah kali ketiga fiza bekerjasama dengan pihak mayfair.Banyak susur galur yang perlu dilalui sebelum menjadi duta mayfair dan alhamdulillah diberikan kepercayaan untuk membawa jenama ini setahun lagi.

Mungkin ramai yang tidak percaya, tapi inilah hakikatnya.Mayfair banyak embantu fiza dalam mengembalikan semula keyakinan diri yang kurang bila berhadapan dengan kamera satu ketika dulu.Pada mulanya, fiza tak pernah percaya pada produk pelangsingan badan kerana kebanyakan model yang digunakan adalah supermodel yang sedia ada langsing.Tapi, bila pihak mayfair mengambil keputusan untuk membantu fiza menguruskan badan, fiza sahut pelawaan itu meskipun pada mulanya hati merasa ragu-ragu.Tetapi, bila bentuk badan mula menonjol, berat badan mula berkurangan, barulah keputusan di ambil untuk menandatangani kontrak yang diberikan.Bukan sahaja soal harga dan bayaran, tetapi sebagai duta sesuatu produk fz ingin setiap orang yakin dengan apa yang ingin cuba fiza sampaikan, jadi apa yang paling penting sekali, produk ini sememangnya berkesan dan memberikan banyak perubahan pada diri fiza.Ini semua boleh anda nilaikan sendiri.

Untuk tahun ni, masih ada banyak program yang harus dilaksana termasuk roadshow di seluruh malaysia dan siri promosi di kuala lumpur.Terima kasih mayfair kerana merealisasikan segala impian fz.

Selain itu, terima kasih juga diucapkan kepada jeffrey ibrahim di atas tajaan baju untuk acara sidang media mayfair tempoh hari.Such a beutifull dress.thank u so much dear!!
                                                                       




and guys here are some of the pics, yang diambil dari fanpage mayfair.

                                        
        

M.O.RE O.F.F.E.R.S A.N.D C.O.L.LE.C.T.I.O.N.S A.R.E C.O.M.I.N.G S.O.ON!!!!!

DONT WORRY IF U DONT HAVE TIME TO SHOPP!! JUST CLICK TO HTTP://KHUPUKUPHU.BLOGSPOT AND WE ARE READY TO HELP YOU OUT!!

WHAT KIND OF HELP????
WE PROVIDE CASUAL WEAR, DRESSES, PANTS, SKIRTS,KAFTAN'S, BAJU KURUNG , MATERNITY WEAR, JUMPSUIT ETC ++++ACCESSORIES WITH INSYAALLAH AFFORDABLE PRICES.


WHAT IF , WHAT I WANT IS NOT UPLOADED HERE???

WE WILL CUSTOM MADE IT SPECIALLY FOR YOU..AND WILL SHARE ABOUT SOME MIX AND MATCH FASHION IF U WANT TO SAVE UP YOUR BUDGET.CONSULTANCY IS FOR FREE..YEAYYYYY

 I DON'T HAVE ANY MAYBANK ACCOUNT AND I HATE IT TRANSFERRING MONEY!!!!!
 HEYYY!! DON'T WORRY, I HAVE THE SAME PROBLEM TO  SOMETIMES.TOO LAZY TO GO TO THE BANK AND SOME OF US MIGHT NOT HAVE A MAYBANK2U ACCOUNT.WELL IF U ARE STAYING IN KLANG VALLEY AREA, WE CAN MEET UP BY SETTING UP AN APPOINTMENT.
GIVE US A CALL AT 0126361530 /0193969949
OR DROP US SOME EMAIL @ khupukuphu@gmail.com 


LOVE YA........
BY
FIZASABJAHAN

SHORT COTTON KURTA

WOWWYYY...IT'S A SHORT COTTON KURTA'S!!! U CAN WEAR IT WITH BELL BOTTOM PANTS, SKINNY JEANS, LEGGINGS, CAPRI PANTS OR U CAN JUST WEAR IT LIKE THAT TO THE BEACH WITH YOUR HOT "2 PIECE" INSIDE WOWWWW!! HOT!! HOT!! HOT!!












AVAILABLE IN VARIOUS COLOUR RED, BLUE BLACK, ELECTRIC BLUE AND PINK .WITH COTTON MATERIAL WHICH WILL GIVES U THE BEST COMFORT.WE DO HAVE AN ORGANZA FABRIC AND KASSA TOO.CHECK IT OUT GUYS!!!

SIZE- XS, S, M, L
PRICE - RM 59.90

STYLE URSELF WITH FANCY KURTA'S.

PLAIN COTTON KURTA

COTTON WILL DEFINATELY MAKE U FEEL COMFORTABLE WITH 
THE  soft, downy substance, resembling fine wool, consisting of the unicellular twisted hairs which grow on the seeds of the cotton plant. Long-staple cotton has a fiber sometimes almost two inches long; short-staple, from two thirds of an inch to an inch and a half I.THAT WILL MAKE U FEEL COMFORTABLE WEARING IT.
COME IN VAIOUS DESIGN AND COLOUR, HERE ARE SOME OF THE SAMPLE FOR YOUR EYES TO SEE.

                                                      PLAIN LONG COTTON KURTA ( TURQOISE BLUE )                                                      PRICE- RM79.90
                                                      SIZE - XS, S, M, L, XL, XXL
                                                      (WE CATER CUSTOM MADE TO ORDER)

                                                     



                                                      
PLAIN LONG COTTON KURTA (  BLUE  BLACK)
PRICE- RM79.90
SIZE - XS, S, M, L, XL, XXL
(WE CATER CUSTOM MADE TO ORDER)






U CAN ADD ON SOME ACCESSORIES WITH THIS PLAIN KURTA OR WE CAN DO THE BEADING FOR U.ALSO AVAILABLE IN RED,GREY, BLACK AND  GREEN COLOURS. T
OR JUST LET US KNOW WHAT'S UR FAVOURITE COLOUR AND WE WILL DO IT SPECIALLY FOR  YOU..DAA....



                                                     
 

VINTAGE FEVER

I know it's hard to find skirts to suit us, especially if we are not as tall as the models.Check out this vintage skirt.The flows make u higher and slimmer.Come in various colour such as black, brown and gre

SIZE - XS, S, M, 
PRICE - RM 69.90
SIZE- L,XL
PRICE - 79.90
FABRIC- LYCRA



MADE WITH PASSIONS

ATTENTION!!!!!!!GOOD NEWS!GOOD NEWS!!!!!

We are back again with dresses!!!! and this time short cotton dresses come in plain blue, black and red colour +++++ beside the ready made items, we also cater made to order on what ever design u like here but sometimes the sizes doesnt fit u.

PRICE - RM 79.90
SIZE - XS, S, M , L,XL
AND CUSTOM MADE TO ORDER .

LOOK.FEEL.LOVE

LOOK.FEEL.LOVE

Polka fever


Hye guys..back with the short dress and this time with the POLKA FEVER theme.
size - free
price -rm38